Γιατί ΠαΣοΚ & ΝΔ θα συνεργαστουν οπωσδήποτε

Την παραπάνω άποψη την έχω πολύ καιρό, ιδίως από τότε που είδα ότι τα δεκανίκια της κυβέρνησης (Ντόρα και ΛΑΟΣ) δεν τραβάνε.
Προσφάτως μου την έφερε πάλι στο προσκήνιο, ο Πρετεντέρης στην τελευταία του εκπομπή, όπου σχεδόν έκανε την προξενήτρα στον Σαχινίδη και Παπαναστασίου που ήταν προσκεκλημένοι στην εκπομπή του. Με τον Σαχινιδη να έχει ήδη το δαχτυλίδι στην τσέπη όπως φαινόταν από την συμπεριφορά του.
Ακολούθησε η πρόταση του Παπανδρέου στους πολιτικούς αρχηγούς για συνομιλίες και συναίνεση στην πολιτική του, και πληθώρα δημοσιευμάτων προς αυτή την κατεύθυνση.
Το πιο σημαντικό όμως ήταν μια δήλωση του Σαμαρά στο περιθώριο των συναντήσεων του με τους άλλους Ευρωπαίους συντηρητικούς. Είπε «ήδη διαμορφώνεται μία θετική προοπτική για την χώρα». Αυτό εκτός απο τον Παπακωνσταντίνου δεν το είχα ακούσει από κανέναν άλλο!
Εκτός των δηλώσεων όμως ας δούμε λίγο με ψυχρή λογική τα πράγματα.
1ον το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί με τίποτα να βγάλει αυτό το δύσκολο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής και οι διαφαινόμενες εξελίξεις στην σύνοδο της 25ης Μαρτίου μέχρι στιγμής προεξοφλούν ναυάγιο προσδοκιών και ελπίδας.
2ον η ΝΔ καταβαραθρώθηκε το 2009 και μόνο που ψέλλισε κάτι για μέτρα μετά την εξαετή διακυβέρνηση της (ομολογουμένως αποτυχημένη)
3ον Η κρίση είναι προιόν και των δύο κομμάτων στο βαθμό που τους αναλογεί βάσει του χρόνου που κυβέρνησαν. Αποδείχθηκαν ανίκανα και διεφθαρμένα.
4ον Η πολιτική που εφαρμόζεται στο μνημόνιο είναι πολιτική προστασίας των υψηλών εισοδημάτων -είτε είναι ντόπιοι ολιγάρχες
είτε οι ξένοι δανειστές μας. Την πολιτική αυτή υπηρέτησαν και οι δύο και φυσικά θα συνεχίσουν να την υπηρετούν. Επί της ουσίας δηλαδή δεν έχουν διαφορές για το ποιος θα πρέπει να πληρώσει την κρίση.
5ον Αν και είναι σχεδόν βέβαιο ότι όπως στα μαθηματικά 0+0=0, έτσι και εδώ ανίκανος + ανίκανος = ανίκανος, παρόλα αυτά όμως το σύστημα της Ελλάδος δεν έχει να επιδείξει εναλλακτική πολιτική πρόταση.

6ον
Ο εχθρός τους (βάσει των ποσοστών των κομμάτων) θα είναι μόνο η αριστερά, . Η μόνη που αντιστέκεται ακόμα.

Η αριστερά όμως είναι εύκολο να κυνηγηθεί και να νικηθεί. Με αιχμή του δόρατος τις θέσεις της για τους μετανάστες, τις επόμενες ημέρες θα κλιμακώνονται οι επιθέσεις εναντίον της.
Και θα βρει πρόθυμους κυνηγούς ακόμα (και μάλλον κυρίως) απο αυτούς που σήμερα και αύριο (θα) υποφέρουν από την ασκούμενη πολιτική του μνημονίου.
Δυστυχώς έτσι επιβιώνει το σύστημα σε δύσκολους καιρούς για αυτό. Το έχουμε ξαναδεί το έργο, θα το δούμε άλλη μια φορά.

Ετσι το μόνο που σώζει τώρα την κατάσταση (για τους έχοντες μην ξεχνιόμαστε) είναι να κερδίσουν και άλλο χρόνο, με την έννοια να κερδίσουν την υπομονή των πολιτών για ικανό χρονικό διάστημα ακόμα.
Αυτό μπορεί να τους το προσφέρει μόνο οι συνάθροιση των ποσοστών των εναπομεινάντων ψηφοφόρων τους.Κατά τα άλλα δεν χρειάζεται να κάνουν και τίποτα σπουδαίο, απλά να τηρούν το πρόγραμμα που θα τους δίνει η τρόϊκα. Και ένα 50%-60% είναι ένα ισχυρό όπλο. Το μόνο όπλο.
Το πρόσχημα δεν μπορώ να το προβλέψω, ούτε το περιτύλιγμα, όμως αυτό είναι πράγματι μονόδρομος (για τους έχοντες -μην ξεχνιόμαστε πάλι)

Σχολιάστε